Održavanje bazena

 
odrzavanje bazena

"Unitehnik" d.o.o. može da Vam ponudi redovno održavanje bazena, što podrazumeva otvaranje pred letnju sezonu korišćenja, periodičnu kontrolu, usisavanje nečistoća, ispiranje filtera, proveru svih funkcija i na kraju sezone zatvaranje i konzerviranje bazena.


Često postavljano pitanje na koje investitori traže odgovor je koliko se treba angažovati na održavanju bazena i koji su eksploatacioni troškovi?


Eksploatacioni troškovi se svode na troškove za električnu energiju, troškove za hemijska sredstva i troškove dolivanja vode, koje ćemo ovde zanemariti, jer su za kvalitetne bazene, koji ne gube vodu, minimalni.


Osnovna potrošnja električne energije (bez grejanja vode i osvetlenja), koja se tiče osnovne funkcije filtriranja vode manjeg porodičnog bazena, je potrošnja elektromotora pumpe snage oko 0,5 kW tokom 12 sati dnevno.


Što se tiče potrošnje hemikalija za tretman vode, ona zavisi od mnogo faktora (kvalitet i tvrdoća vode u bazenu, temperatura, broj korisnika itd...), ali se može proceniti na par desetina eura mesečno, zavisno od veličine. Bazen ovaj novac vraća kroz lepe trenutke opuštanja, rekreacije, zabave i tako što vam godišnji odmor ne traje samo 15 dana godišnje nego mnogostruko duže.


Angažovanje korisnika na održavanju bazena se svodi na povremeno usisavanje nečistoća sa dna bazena i čišćenje filtera koji filtrira bazensku vodu. Posle čišćenja se proveri stanje parametara vode testerom sa epruvetama i obnove hlorne tablete. Sve ove operacije koje se obavljaju prema potrebi, a obično jednom sedmično.


Naravno mi ćemo rado preuzeti sve obaveze oko održavanja bazena na sebe, vaše je samo da uživate.odrzavanje bazena
   
odrzavanje bazena
   
odrzavanje bazena

ODRŽAVANJE BAZENA

Koliko se treba angažovati...OPŠTI SAVETI

Ako ste odlučili da gradite bazen...HEMIJSKA SREDSTVA

Sve što Vam je potrebno za održavanje...


Pratite nas

     


Unitehnik d.o.o.

Adresa: Jovana Rajića 5c,
11118 Beograd, Srbija

Mob: 063 / 257 622
Tel: 011 / 28 35 392

office@unitehnik.rs
www.unitehnik.rs

Za olimpijsku formu vašeg bazena