Opšti saveti

 

Osim inženjeringa u oblasti projektovanja, izgradnje i opremanja bazena za plivanje, Spa centara, Unitehnik nudi i konsultanske usluge u ovim oblastima. Rado ćemo sa vama podeliti naše iskustvo i znanje stečeno dugogodišnjim radom u oblasti izgradnje i opremanja bazena za plivanje i SPA centara. Potrudili smo se da naša prezentacija ima i edukativan karakter, da vam pružimo odgovore na sve što treba da znate, a niste imali koga da pitate. Za detaljnije informacije i pitanja, možete nas kontakirati putem sekcije kontakt na našem sajtu.


Javite nam se, naša su vam vrata uvek otvorena za savetovanje, konsultacije, projektovanje, opremanje rekonstrukciju, izgradnju, a dolazimo do vas i radi redovnog održavanja, ili otklanjanja kvarova.


bazeni

Ako ste odlučili da gradite bazen verovatno ste čuli razne priče. Pre nego što počnete da prikupljate brojne informacije i desetine ponuda graditelja bazena sa procenama od oka, pročitajte i sledeće savete o tome koje greške treba izbegavati. Sledeći ove jednostavne savete uštedećete vreme, nerve i novac.


Greške koje investitori najčešće naprave sklapajući posao sa izvođačem radova:


1. Kupovanje kao kada kupujete automobil: Bazeni za plivanje su jedinstveni svaki za sebe, svaki je rađen po projektu prilagođen određenom korisniku i izgrađen od raznih izvođača sa različitim standardima.Bazeni nisu svi jednaki kao automobili pravljeni po strogim pravilima i u kontrolisanim uslovima fabrike. Na bazenu, mnogo toga što se ne vidi, može da utiče na troškove eksploatacije.


2. Propustili ste da postavite dovoljno pitanja: Pitajte svakoga ko vam nudi izgradnju bazena i tražite edukaciju o tehnologiji i izgradnji. Što više znate i razumete o konstrukcijama bazena, mogućnost greške je manja.


3. Paraliza od analiza: Ako dobijete desetine ponuda od graditelja bazena i nađete se u konfuziji jer zbog različitih pristupa ne možete da se odlučite, napravite uži izbor. Odaberite 2 do 3 ponude od kompanija gde rade eksperti sa reputacijom i od njih odaberite optimalnu.


4. Niste proverili nivo iskustva i solidnost ponuđača: Šta ponuđača kvalifikuje da gradi kvalitetan bazen? Stručni kadar, iskustvo, vrste i broj realizovanih bazena. Ako mislite da će profesionalac mnogo da vas košta, čekajte samo da vidite koliko će da vas košta jeftini amater.


5. Kupovina bazirana samo na ceni: Obično ako je sklopljeni posao suviše povoljan da bi bio stvaran, tako i jeste. Ako samo gledate cenu i na osnovu nje se odlučite, bićete brzo razočarani. Narod kaže "Koliko para toliko i muzike".


6. Kupovanje samo preko telefona: Kada su ovako ozbiljni poduhvati u pitanju ovo je nemoguće i gubljenje je vremena. Posetite graditelja bazena ili još bolje neka on dođe kod vas, na lokaciju gde može da proceni sve aspekte izgradnje i da pripremi preciznu ponudu.


7. Nisam pročitao ugovor: Budite sigurni da ste razumeli šta stoji u ugovoru. Potrudite se da sve obuhvatite ugovorom, a kada ga potpišete teško možete da ga otkažete bez negativnih posledica.


8. Fokusiranje na estetsku stranu a ne i na hidrauličko mehaničku stranu projekta: Hidraulički projekat, poštovanje standarda o protoku vode, dizajniranje pumpe, filtera, mlaznica, hemijski tretman i mnogi drugi faktori utiču na pouzdanost, ekonomičnost i komfor vašeg bazena .


Na kraju kao profesionalci koji rade u ovoj oblasti već dve decenije podelićemo sa vama naše iskustvo i zapažanje da ne postoji investitor i korisnik bazena koji se pokajao što je sebi stvorio ovakvu oazu mira i zdravlja.


ODRŽAVANJE BAZENA

Koliko se treba angažovati...OPŠTI SAVETI

Ako ste odlučili da gradite bazen...HEMIJSKA SREDSTVA

Sve što Vam je potrebno za održavanje...


Pratite nas

     


Unitehnik d.o.o.

Adresa: Jovana Rajića 5c,
11118 Beograd, Srbija

Mob: 063 / 257 622
Tel: 011 / 28 35 392

office@unitehnik.rs
www.unitehnik.rs

Za olimpijsku formu vašeg bazena